Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 31 januari 2017 @ 18:12 door Serpentor , 976 keer bekeken

Sony Bernstein 2

Er zit niet gek veel tijd tussen de enorme verzamelboxen van dirigent Leonard Bernstein voor zowel Deutsche Grammophon, en zoals deze, de tweede editie van Sony. Deze editie omvat alle opnamen van Bernstein van werken die bestempeld kunnen worden als concerto's en, simpelweg, orkestwerken. Eerder al bracht Sony, ook in stoeptegelformaat, de Bernstein editie uit met daarin louter symfonieën.

Het valt meteen op hoe universeel het repertoire van Bernstein voor Sony was. Van de minder succesvolle uitvoeringen van werken van Bach en Vivaldi, tot het modernisme van een Copland of Ives, die lezingen genieten die vandaag de dag nog niet zijn geëvenaard. Deze box is dan ook 'een mixed bag', zeker ook als het aankomt op de opnamekwaliteit. Ik vind het grievend dat Sony alle opnamen in deze megabox niet heeft geremasterd. Althans, mijn oren horen het niet, en er staat ook nergens in het bijgesloten boekwerk vermeld dát er een remastering aan vooraf is gegaan.

Met die kanttekening daargelaten, is het goed dat Sony het complete oeuvre van deze legendarische dirigent uitbrengt, en er zit vast iets van ieders gading bij!

SerpentorReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.