Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 01 december 2020 @ 02:59 door Serpentor , 63 keer bekeken

Bruno Walter Complete Collect…

Deze indrukwekkende verzamelbox bevat alle opnamen gemaakt door Bruno Walter voor het vroegere Columbia. Het voordeel is het geluid, dat zienderogen is gerestaureerd. Het nadeel is dat niet zo heel lang geleden Sony dezelfde inhoud van deze box al heeft uitgebracht in een eerdere CD box, en de vraag is of de verschillen groot genoeg zijn om deze nieuwe versie te kopen.

Een mooi pluspunt in de nieuwe box zijn de zogenoemde 'original jackets', alle oorspronkelijke platenhoezen zijn gebruikt voor de hoesjes van de CD's. Weer een nadeel vind ik het wat beperkte repertoire. Walter stapt zelden uit zijn hokje van mainstream-componisten, al moet gezegd dat de muziek van zijn goede vriend Gustav Mahler in de jaren '50 en '60 nog behoorlijk in het verdomhoekje zat. Dat gezegd hebbende zijn Beethoven, Brahms, Mozart, Mahler en Bruckner ruim en misschien zelfs oververtegenwoordigd. Een zevental cd's is toegewijd aan interviews en opnamesessies.

Al met al een mooie box, mooi geluid, degelijke interpretaties, maar misschien is het repertoire toch te beperkt. De prijs is ook niet mals. Toch noem ik dit een aanrader omdat Bruno Walter een belangrijk dirigent was met een opnameoeuvre van grote integriteit.

SerpentorReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.