Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 05 september 2021 @ 02:27 door Serpentor , 358 keer bekeken

Eugene Ormandy Legacy

Eugene Ormandy, lange tijd dé man die de baton zwaaide in Philadelphia, is zeker niet ondervertegenwoordigd in de discografie van Sony. Maar dat zijn eigenlijk altijd zijn stereo-opnamen, en maar heel zelden iets in mono. Deze enorme, prachtig vormgegeven box geeft ons op 120 geremasterde CD's een totaaloverzicht van alle vroege opnamen van Ormandy met het Philadelphia Orchestra uit de mono-tijd van de jaren '30, '40 en '50.

Ik heb deze box aangeschaft en heb er geen moment spijt van gehad. Natuurlijk is het monogeluid beperkt, zelfs de allerbeste remastering kan dat niet verhelpen. Maar dit zijn opnamen waarin de jongere Ormandy vurige interpretaties neerzet. Het repertoire is enorm, met de bekende klassiekers en ook veel aandacht voor Russen en het werk van Amerikaanse componisten. Het is met recht een tijdsdocument.

Ik twijfel er niet aan dat deze box de voorganger zal zijn van een box met het geremasterde stereo-materiaal van Ormandy. Vele van jullie zullen daar al de nodige CD's van hebben, maar als totaalpakket zal het net zo geweldig zijn als deze mono-box. Een aanrader!

SerpentorReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.