Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 09 augustus 2016 @ 18:54 door Serpentor , 755 keer bekeken

Simon Rattle (Box)

Sir Simon Rattle heeft het in de pers vaak te verduren gehad om zijn leiderschap van de Berliner Philharmoniker. En als ik heel eerlijk ben, is een deel van die kritiek ook terecht: ik verkies zijn periode als dirigent van 'zijn' orkest uit Birmingham boven zijn periode in de Duitse hoofdstad.

Ik ben het ook niet eens met de veelgehoorde kritiek dat het City of Birmingham Symphony Orchestra tot de middelmaat van klassieke orkesten behoort. Ik proef in hun spel juist de ware ontdekkingsdrang en frisheid die ik mis in de Berliner Philharmoniker, een groot orkest onder Karajan, maar is sinds Abbado èn Rattle gewoon niet meer wat het geweest is.

Warner, dat het voormalige EMI heeft opgeslokt, heeft in een dure en fraai vormgegeven CD box alle opnamen verzameld die Simon Rattle voor het label heeft opgenomen. Je kunt het zijn 'Birmingham-periode' noemen.

Ik heb al een groot aantal van de inhoud in bezit, en wel op eerdere CD's, en ik zal deze box dus niet aanschaffen. Maar wie de jonge Simon Rattle wil horen, in wat ik noem zijn mooiste tijd als dirigent, kan eigenlijk niet zonder deze box!

SerpentorReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.