Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 10 augustus 2016 @ 14:56 door Serpentor , 732 keer bekeken

Bernstein Collection 2

Dit is een verzamelbox (ter grootte van een stoeptegel) om volop van te watertanden! Deutsche Grammophon is al járen bezig om de nalatenschap van Leonard Bernstein voor het 'gele label' opnieuw uit te brengen. Het is pas nu, net als met de eerste box in deze collectie, dat DG het complete oeuvre van de Amerikaan uitbrengt. Deze box, met vier compartimenten waarin meer dan 60 CD's zitten, is alleen al een lust voor het oog.

De inhoud is niet minder machtig! Je treft alle Mahler symfonieën, uit Bernstein's tweede reeks. De eerste reeks, natuurlijk voor Sony, was een baanbrekende prestatie. De DG reeks is weer gebaat met beter orkestspel en betere opnamekwaliteit. Verder bevat deze box Bernstein's legendarische opnamen van Tchaikovsky, Schumann, Schubert en Shostakovich. Mozart en Stravinsky zijn misschien wat controversiëler. Ook inbegrepen zijn Tristan und Isolde, Puccini's La bohème én als speciale bonus de 'American Decca' opnamen, met daarbij de boeiende gesproken uitleg over de werken van Bernstein zelf.

De prijs, zo'n 130 euro, is voor zoveel CD's en in zo'n mooie presentatie eigenlijk een koopje. Ik kan dan ook alleen maar zeggen: go for it!

SerpentorReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.